Paragraf 9 kursus (Arbejdsmiljøuddannelsen)

Vi tilbyder arbejdsmiljørepræsentant kursus (paragraf 9 kursus)

 

Få styr på arbejdsmiljøet med vores paragraf 9 kursus, der udstyrer dig med de nødvendige værktøjer og viden til at skabe en sikker og sund arbejdsplads. Lær at navigere i komplekse arbejdsmiljøregler, fremme trivsel og effektivitet, og opbyg en kultur, hvor medarbejdernes sikkerhed og velvære er i fokus. Dette kursus er designet til at styrke din rolle som arbejdsmiljøansvarlig og sikre, at din organisation overholder alle relevante lovkrav i overensstemmelse med gældende lovgivning.

 

Styrk samarbejdet og arbejdsmiljøet med et arbejdsmiljørepræsentant kursus

 

Målet med arbejdsmiljøuddannelsen (også kaldet arbejdsmiljørepræsentant kursus eller paragraf 9 kursus) er at ruste dig til dét, der er din opgave som medlem af arbejdsmiljø/sikkerhedsgruppen; nemlig at styrke samarbejdet om arbejdsmiljøindsatsen og sikkerhed på din arbejdsplads.

 

Vi tager i hele uddannelsesforløbet udgangspunkt i arbejdsmiljøproblematikker, som er relevante for dig og de øvrige deltagere, og kæder uddannelsens indhold sammen med en praktiske hverdag på din arbejdsplads.

 

Professionel undervisning på arbejdsmiljørepræsentant kurserne!

Vores dygtige og engagerede undervisere er certificerede og godkendt af Arbejdstilsynet. De har et bredt branchekendskab, og arbejdsmiljørepræsentant kurserne tilrettelægges altid, så de i høj grad tager udgangspunkt i deltagernes viden og erfaringer fra egen arbejdsplads. Alle undervisere har et højt fagligt niveau og gør en dyd ud af at klæde dig godt på til den nye rolle som arbejdsmiljørepræsentant eller arbejdsmiljøleder i arbejdsmiljøorganisationen. 

 

APROPOS kommunikation er certificeret og godkendt som kursusudbyder af Arbejdstilsynet siden 1999. Kontakt os her, hvis du har spørgsmål eller blot er nysgerrig på vores kurser.


Vi afvikler arbejdsmiljøuddannelsen i en by i nærheden af dig. 
Kursusoversigten indeholder mere end 117 kurser, over hele Danmark, så det altid er muligt at tilmelde medarbejderne til det kursus, som passer bedst i jeres kalender. 

 

Du finder os i følgende byer - Tag arbejdsmiljøuddannelsen i en by nær dig:
Aalborg, Aarhus, Fredericia, Frederikshavn, Esbjerg, Glostrup, Herning, Helsinge, Hillerød, Holbæk, Holte, Holstebro, Horsens, Hvidovre, Kalundborg, Kolding, Korsør, København, Køge, Kastrup, Kgs. Lyngby, Middelfart, Næstved, Odense, Roskilde, Ringsted, Rønne, Silkeborg, Skælskør, Slagelse, Sorø, Sønderborg, Vejle, Viborg.

Paragaf 9 kursus i praksis - arbejdsmiljørepræsentant kursus

 

 

 

Arbejdsmiljøuddannelse

Arbejdsmiljøuddannelsen

 

Vi tilbyder den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse til bl.a. arbejdsmiljørepræsentanter og medlemmer af arbejdsmiljøorganisationen. Arbejdsmiljøuddannelsen er fysisk fremmøde på 3 dage. Uddannelsen er til nyvalgte arbejdsmiljørepræsentanter, arbejdsledere og udpegede ledere. Uddannelsen er åbne for alle til både det private og det offentlige.

 

 

  

 

Suppleringskurser

Suppleringskurser

 

Ønsker du fornyet viden? Så er vores åbne suppleringskurser/workshops måske noget for dig. Vores åbne forløb afholdes rundt i landet med forskellige fokusområder. Kurserne kan også bruges som supplerende efteruddannelse.

 

 

Hvad er et arbejdsmiljørepræsentant kursus / §9 kursus?

§9 kursus refererer til den obligatoriske kursusforløb for arbejdsmiljørepræsentanter, som er fastsat af Arbejdstilsynet. Uddannelsen sikrer, at arbejdsmiljørepræsentanter får den nødvendige viden og de rette færdigheder til at varetage deres rolle i at fremme et sundt og sikkert arbejdsmiljø. Under uddannelsen lærer deltagerne om arbejdsmiljøloven, risikovurdering, og hvordan de bedst kan samarbejde med ledelsen for at identificere og håndtere arbejdsmiljøproblemer på arbejdspladsen.

 

I dag kaldes kurset, der tidligere var kendt som §9-uddannelsen, ofte "arbejdsmiljørepræsentant kursus", "AMR-kursus" eller "arbejdsmiljørepræsentant uddannelse". Det er stadig et krav, at alle arbejdsmiljørepræsentanter gennemgår et godkendt kursus, som giver dem den nødvendige viden om arbejdsmiljølovgivning, risikovurdering og samarbejde med ledelsen for at sikre et godt og sikkert arbejdsmiljø på arbejdspladsen.

 

Arbejdsmiljøuddannelsen henvender sig til arbejdsmiljø/sikkerhedsorganisationen

Alle nye medlemmer af arbejdsmiljø/sikkerhedsorganisationen og arbejdsmiljøorganisationen skal ifølge arbejdsmiljøloven gennemføre uddannelsen. Det gælder også medlemmer, som har den gamle paragraf 9-uddannelse fra før april 1991.

 


På arbejdsmiljørepræsentant kurset får du:


 

  • Viden om arbejdsmiljølovens krav og muligheder og dermed et billede af arbejdsmiljøgruppens opgaver, rettigheder, pligter og ansvar - og af andre ansattes pligter og ansvar.
  • Træning i at arbejde med metoder til at effektivisere og systematisere arbejdsmiljøarbejdet, herunder arbejdspladsvurderinger (APV)
  • Indsigt i, hvad der skal til for, at både arbejdsleder og medarbejdere føler sig rustet til samarbejdet i sikkerhedsgruppen - og hvordan dette arbejde i fremtiden kan blive mere synligt på arbejdspladsen.
  • Forståelse for, hvordan man kan udvikle det psykiske arbejdsmiljø - belyst ud fra konkrete problemstillinger.
  • Viden om, hvordan sikkerhedsorganisationen konkret kan være med til at forebygge arbejdsulykker - og hvordan du udfylder arbejdsskade-anmeldelser korrekt, hvis ulykken skulle ske.
  • Kendskab til dine samarbejdspartnere internt og eksternt, f.eks. Arbejdstilsynet og arbejdsmiljørådgivere.
  • Introduktion til det materiale, du løbende kan opsøge, bl.a. på internettet, til brug for den forebyggende arbejdsmiljøindsats.
  • Indsigt i visioner og mål samt regler for den overordnede arbejdsmiljøindsats og redskaber til at afklare visioner og mål for indsatsen på din egen arbejdsplads, herunder samarbejdet med arbejdsmiljøorganisationen.

 

 

 

Arbejdsmiljørepræsentanter på kursus / arbejdsmiljøuddannelse

 

Den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse på 3 dage:

Arbejdsmiljøuddannelsen varer 22 timer og forløber i to moduler af henholdsvis 2 dage og 1 dag. Efter de første 2 dage vender deltagerne tilbage til deres arbejdsplads, hvor de løser en konkret obligatorisk opgave i samarbejde med den anden part i sikkerhedsgruppen.
I perioden mellem de to moduler, skal du og din modsatte part i arbejdsmiljøgruppen i fællesskab arbejde med en aktuel og konkret problemstilling fra arbejdspladsen. Erfaringerne fra arbejdet med den praktiske opgave vil indgå som et vigtigt element på uddannelsens andet modul.

 

Generelt baserer arbejdsmiljøuddannelsen på tre dage, sig på gruppearbejde, drøftelser og en høj grad af deltageraktivitet.

 

Den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse findes også som netbaseret (online) arbejdsmiljøuddannelse

Det kan være, at du kender til problematikken at finde plads i kalender til at være væk et par dage på kursus. Det kan være, at du finder den netbaseret arbejdsmiljøuddannelse som et godt alternativ til din travle kalender. Den netbaseret arbejdsmiljøuddannelse findes desuden også på engelsk – læs mere om den her. Den netbaserede arbejdsmiljøuddannelse er netop til dig med en travl kalender. Uddannelsen kan du starte når du vil, og hele uddannelsen foregår digitalt (online). Her får deltagerne adgang til en digital læringsportal, hvor der skal løses et antal opgaver indenfor 7 uger. E-learning et godt alternativ til din travle kalender.

 

 

Klik her for at se vores kursusoversigt


Klik her for at finde vores netbaseret uddannelse

 

 

  Nyheder

Få de seneste opdateringer om arbejdsmiljø, nye regler og kommende tiltag.


link ikon  Læs nyheder

 

 

  Kursuskalender

Se kommende kurser og tilmeld dig den rette uddannelse for dig eller din virksomhed.


Link ikon Se kursuskalender

 

 

  Kontakt os

Har du spørgsmål? Vi står klar til at hjælpe dig videre. Ring på +45 70 22 45 30  eller send en mail.


link ikon Kontakt os

 




Tilmelding til nyhedsbrev