Vidste du at arbejdsgiveren skal sørge for, at medarbejdere, der har været udsat for en traumatisk hændelse, enten direkte eller som vidner, har adgang til psykisk førstehjælp.
Psykisk førstehjælp gives af en hjælper, der er udpeget til at stå for den psykiske førstehjælp, til en medarbejder, der har været udsat for en traumatisk hændelse. Hjælperen kan være en person fra virksomheden eller en ekstern person. Virksomheden skal dog under alle omstændigheder have udpeget et antal personer, der kan stå for den indledende psykiske førstehjælp, indtil eventuelle eksterne kan overtage den psykiske førstehjælp.
Kurset i Psykisk førstehjælp giver dig viden og mod til at handle. Du lærer ikke at stille en diagnose eller udøve terapi. Kurset giver basisviden om håndtering af psykiske kriser. Vi træner dig i at give en hjælpende hånd, men du bliver ikke behandler. Nøjagtigt som du heller ikke bliver anæstesilæge, lægeassistent eller paramediciner af at tage et kursus i fysisk førstehjælp. Men du bliver rustet til at turde tage hul på snakken på din arbejdsplads.
Vores kursus Psykisk førstehjælp på arbejdspladsen hjælper jer med at:
Psykisk førstehjælp er en vigtig del af et sundt og trygt arbejdsmiljø. Ved at styrke det psykiske arbejdsmiljø kan virksomheder forebygge stress, mistrivsel og konflikter, samtidig med at medarbejdernes trivsel og produktivitet øges.
Læs mere om, hvordan du kan skabe et bedre psykisk arbejdsmiljø: Hvad er det psykiske arbejdsmiljø?
Psykisk førstehjælp handler om at kunne reagere hurtigt og kompetent, når en kollega eller medarbejder oplever en psykisk krise. Det kan være i forbindelse med stress, angst, traumer eller andre udfordringer, der påvirker trivsel og arbejdsliv.
Få en dybere forståelse af psykisk førstehjælp her: Hvad er psykisk førstehjælp?
Se kommende kurser og tilmeld dig den rette uddannelse for dig eller din virksomhed.
Har du spørgsmål? Vi står klar til at hjælpe dig videre. Ring på +45 70 22 45 30 eller send en mail.